Clinica Oftalmologica Dr. Munteanu

Vitreoliza (îndepărtarea cu laser a miodezopsiilor) este o procedură extrem de eficientă, minim invazivă care implică utilizarea unui laser YAG nanopulsat pentru a vaporiza flocoanele vitreene ale ochiului. Efectuat cu tehnologia Reflex ™ de la Ellex, această procedură poate îmbunătăți în mod semnificativ percepția pacientului asupra calității lui vizuale. Această tehnică este recomandată tuturor pacienților cu tulburări vitreene, pe care pacienții le descriu ca musculițe, puncte, linii, virgulițe, norișori sau particule în campul vizual, care se mișcă concomitent cu mișcările globului ocular.

Ciclofotocoagularea laser transclerală micropulsată. Această procedură modernă reprezintă singura variantă noninvazivă și repetitivă folosită pentru a reduce presiunea intraoculară la pacienții cu glaucom decompensat tensional. Ciclofotocoagularea laser transclerală micropulsată livrează laserul în explozii scurte oferind țesutului timp să se răcească între aplicații și astfel sunt reduse șansele de complicații. Studiile au arătat rate mari de reducere a presiunii intraoculare, până la 45%.  Această procedură este recomandată majorității cazurilor de glaucom, pentru controlul presiunii intraoculare și de multe ori reprezintă ultima șansă pentru conservarea  globului ocular.

Fotocoagularea laser retiniană este o metodă prin care se obţine un efect de coagulare termică a straturilor profunde retiniene. Fotocoagularea laser este indicată în: ischemia și neovascularizația retiniană de diferite cauze, cel mai frecvent în retinopatia diabetică și rupturi retiniene. Fotocoagularea laser retiniană reduce riscul de pierdere a vederii cu 50%.

Iridotomia laser Nd:Yag. Iridotomia este o procedură laser care se folosește pentru prevenirea si tratamentul glaucomului acut cu unghi închis, glaucomului cu unghi îngust dar și pentru prevenirea glaucomului în cazurile cu sindrom de dispersie pigmentară. Iridotomia laser constă în realizarea unui orificiu în iris pentru a facilita eliminarea umorii apoase.

Capsulotomia laser Nd:Yag. Procedura implică curățarea axei vizuale prin crearea unei breșe centrale în capsula posterioară opacifiatăă, prin focalizarea unui impuls laser Nd: YAG, cu o energie de câteva millijouli și o durată de câteva nanosecunde. Se folosește în tratamentul cataractei secundare, care reprezintă opacifierea capsulei posterioare a sacului cristalinian, la un pacient operat de cataractă.

 

De 30 de ani alături de pacienții noștri!

Fiecare pacient, fiecare diagnostic ne-a adus tot mai aproape de performanță! Echipa medicală, atent coordonată de Prof. Dr. Munteanu, este mândră să ofere cele mai bune servicii oftalmologice.

Dr. Munteanu