Clinica Oftalmologica Dr. Munteanu

Investigații oftalmologice în cadrul Centrului Oftalmologic Prof.Dr. Munteanu

Centrul Oftalmologic Prof. Dr. Munteanu vă oferă o gamă largă de explorări funcționale, utilizând aparatură de ultimă generație.

Cu o acuitate vizuală crescută, fiecare persoană poate vedea lumea într-un mod mult mai clar și mai detaliat. Însă, uneori, probleme de vedere pot afecta acuitatea vizuală, permițând astfel doar o vedere neclară și încețoșată. La Centrul Oftalmologic Prof. Dr. Munteanu, echipa noastră de specialiști experimentați în domeniu vă oferă o gamă largă de intervenții chirurgicale și non-chirurgicale pentru îmbunătățirea acuității vizuale și tratamentul problemelor de vedere.

Corecția optică poate fi necesară atunci când aveți dificultăți în a vedea clar din cauza problemelor de refracție, cum ar fi miopia, hipermetropia sau astigmatismul. La Centrul Oftalmologic Prof. Dr. Munteanu vă oferim o gamă completă de opțiuni de corecție optică, inclusiv lentile de contact, ochelari, precum și proceduri chirurgicale avansate, cum ar fi chirurgia cu laser. Indiferent de opțiunea aleasă, primiți tratament personalizat și de înaltă calitate, pentru cel mai bun rezultat posibil.

aparatura ultramoderna la Centrul Oftalmologic Prof. Dr. Munteanu din Timisoara

aparatura ultramoderna la Centrul Oftalmologic Prof. Dr. Munteanu din Timisoara

 

Angiofluorografia

Angiofluorografia este o investigație oftalmologică care pune în evidență permeabilitatea vaselor retiniene și coroidiene. Este o procedură ușor de efectuat și constă în injectarea intravenoasă a floresceinei (substanța de contrast) care se răspandește în circulația sangvină generală. Pentru efectuarea fotografiilor retiniene se folosește o camera fotografică specializată care utilizeaza o lumina albastră. Datorită efectelor adverse pe care substanța de contrast le poate genera, procedura se efectuează sub supravegherea unui medic anestezist. Angiofluorografia este deosebit de utilă în diferențierea tumorilor intraoculare, în stabilirea diagnosticului de certitudine și a conduitei terapeutice în diferite patologii retiniene.

Ecografia oculară

Ecografia oculară este o metodă imagistică folosită în diagnosticul și urmărirea anumitor afecțiuni oculare, cum ar fi: dezlipirea de retină, hemoragia vitreană, decolarile posterioare de vitros, tumori intraocluare, corpi straini intraoculari.

Biomicroscopia cu ultrasunete de înaltă frecvență (UBM)

Biomicroscopia ultrasonica este o procedură noninvazivă oferă o imagistică în vivo de înaltă rezoluție a segmentului anterior al globului ocular. În comparație cu ecografiile clasice în modul A sau  B (10 MHz), UBM utilizează un transductor de frecvență mult mai mare (35-100 MHz). UBM-ul este un instrument util pentru evaluarea unghiurilor înguste sau închise ale camerei anterioare și a patologiei corpului ciliar, reprezentand o investigatie cheie pentru diagnosticarea tumorilor de corp ciliar.

Tomografia în coerență optică

Tomografia în coerență optică este o tehnică imagistică care folosește lumina de intensitate joasă pentru a capta imagini de rezoluție micrometrică, astfel se obțin imagini 3D de înaltă rezolutie a structurii retinei și nervului optic. Este recomandat în diagnosticul și monitorizarea umătoarelor patologii oculare: glaucom (oferă informații atât despre unghiul iridocornean căt și despre celulele ganglionare și parametrii nervului optic), degenerescența maculară legată de vârstă, retinopatia diabetică, gaura maculară, edemul macular de diferite etiologii, neuropatii optice, traumatisme oculare.

Retinofotografia

Retinofotografia este o investigaţie prin care se obţin imagini ale fundului de ochi şi care pune în evidență detalii despre vascularizația retinei și despre nervul optic. Se poate efectua atât cu dilatarea sau fără dilatarea pupilei.

Topografia corneană Scheimflug

Topografia corneană Scheimflug asigură obținerea unei imagini tridimensionale a segmentului anterior. Această tehnologie oferă date despre forma și curbura suprafețelor anterioare și posterioare ale corneei, cartografierea pahimetrică, puterea totală de refracție a corneei și biometria segmentului anterior. Pentru sub-specialitatea de chirurgie refractivă, această tehnică îmbunătățește capacitatea de identificare a cazurilor cu risc de ectazie, precum și planificarea și evaluarea rezultatelor procedurilor chirurgicale. Este folosită în următoarele patologii: keratoconus, anomalii conreene de diverse cauze, chirurgie refractivă și pentru calculul biometriei.

Câmpul vizual (perimetria)

Câmpul vizual (perimetria). Testarea câmpului vizual se face cu ajutorul unor aparate numite perimetre. Aceste perimetre pot fi manuale sau computerizate. Afecţiunile în care se recomandă explorarea câmpului vizual sunt: glaucomul, afecţiunile neurologice şi unele afecţiuni retiniene. Gold standardul în perimetria computerizată este detinut de aparatele Humphrey de la Zeiss, aparat deținut de clinica noastră.

Biometria

Biometria reprezintă metoda prin care se calculează puterea cristalinului artificial care trebuie implantat în ochiul pacientului în timpul operației de cataractă sau pentru chirurgia refractivă cu implant de cristalin. Există două forme de biometrie, cea contact și cea noncontact (optică).

Biometria optică este standardul actual pentru calculele de putere ale lentilelor intraoculare. Biometria optică este o metodă automatizată neinvazivă foarte precisă pentru măsurarea caracteristicilor anatomice ale ochiului. În clinica noastră există aparatură pentru determinarea biometrică contact și noncontact, deoarece în unele cazuri de cataractă hipermatură biometria optică nu poate fi folosită.

De 30 de ani alături de pacienții noștri!

Fiecare pacient, fiecare diagnostic ne-a adus tot mai aproape de performanță! Echipa medicală, atent coordonată de Prof. Dr. Munteanu, este mândră să ofere cele mai bune servicii oftalmologice.

Dr. Munteanu