Clinica Oftalmologica Dr. Munteanu

Injectii intraoculare. Injecții intravitreene cu diversi agenți anti-VEGF (vascular endothelial growth factor). Reprezintă tratamentul de elecție în edemul macular de diferite cauze. Cel mai frecvent sunt folosite în retinopatia diabetică, ocluzile vasculare retiniene, degenerescența maculară legată de vârstă forma umedă.

Injecții intravitreene cu cortizon, sunt folosite individual sau în asociere cu anti-VEGF pentru tratamentul uveitelor, ocluzilor vasculare, degenerescență maculară legată de vârstă, retinopatie diabetică.

Injectarea de toxina botulinica. Injectarea cu toxina botulinica este un tratament eficient si sigur, folosit in tratarea ridurilor fine, de expresie, cat si a celor profunde. Procedura dureaza intre 5 si 10 minute, efectele sunt vizibile dupa cateva zile si dureaza in medie 6 luni. In clinica noastra puteti beneficia de acest serviciu medical, pentru a obtine un aspect estetic intinerit si relaxat.

Lavaj de cai lacrimale. Se realizeaza cu anestezie topica, presupune introducerea prin punctul lacrimal din pleoapa superioara sau inferioara, a unei canule lacrimale, cu vârful bont,  atasata la o seringă în care se află ser fiziologic sau diverse substante terapeutice. Procedura se foloseste pentru verificarea permeabilitatii cailor lacrimale, cat si pentru dezobstructia ei. Poate fi efectuata atat la sugari, care frecvent prezinta hiperlacrimare sau secretii purulente, cat si la adulti.

Aplicare de lentila terapeutica. Medicul va decide aplicarea lentilei de contact terapeutice in cazurile de eroziuni corneene, sau unui defect de epitelizare a corneei.

Extractie corp strain conjunctival sau corneean. Se efectueaza sub anestezie locala, la biomicroscop.

Extragere fire de sutura palpebrale, conjunctivale sau corneo-sclerale. Se realizeaza sub microscopul operator sau biomicroscop, necesita anestezie locala.

Extractie concretiuni calcare conjunctivale. Concretiunile calcare sunt foarte suparatoare pentru pacient, acesta acuzand constant senzatia de corp strain. Au forma unor granulatii albicioase, dispuse superficial in conjunctiva. Tratamentul implica extractia lor sub anestezie topica si tratament local.

De 30 de ani alături de pacienții noștri!

Fiecare pacient, fiecare diagnostic ne-a adus tot mai aproape de performanță! Echipa medicală, atent coordonată de Prof. Dr. Munteanu, este mândră să ofere cele mai bune servicii oftalmologice.

Dr. Munteanu