Clinica Oftalmologica Dr. Munteanu

Descoperă beneficiile procesului de tratament cu lumină intens pulsată (IPL) pentru ochii uscați. Află cum acest revoluționar tratament cu lumină intens pulsată poate ajuta la ameliorarea simptomelor neplăcute ale ochilor uscați. Procesul de tratament cu lumină intens pulsată utilizează impulsuri de lumină pentru a stimula producția naturală de lubrifiere a ochilor, reducând astfel senzația de uscăciune și disconfort. Experimentează acum această metodă non-invazivă și eficientă pentru a obține ochi sănătoși și confortabili.

Testimoniale

Anul 2021 va rămâne în amintirea noastră ca și anul în care am început să facem mai mult pentru pacienții noștri diagnosticați cu sindrom de ochi uscat, o boală cronică cu impact negativ asupra calității vieții pacientului, prin simptomatologia zilnică și supărătoare. Tratamentul cu lumină intens pulsată, disponibil în clinica noastră din luna mai anul acesta, s-a dovedit a fi eficient pentru pacienții noștri aflați în dificultate.

Una dintre pacientele noastre, cu sindrom de ochi uscat sever, aflată sub medicație antiglaucomatoasă de mult timp, cu ochi roșii, dureroși și roșeață perioculară, descrie experiența ei în felul următor:,,În urma tratamentului cu lumină intens pulsată am obținut rezultate foarte bune încă de la prima ședință. Am văzut o îmbunătățire semnificativă la nivelul pielii din jurul ochilor, a scăzut semnificativ iritația pleoapei, s-a limpezit vederea și a dispărut presiunea care apăsa pe globul ocular. De asemenea, a scăzut senzația de uscăciune a ochiului. În urma tratamentului starea mea generală s-a îmbunătățit și sunt foarte mulțumită de acesta. Cu siguranță îl voi repeta ori de câte ori este nevoie.”

tratament cu lumina intens pulsata

O altă pacientă, tânără, tratată pentru ochi uscat de ani de zile, dependentă în mod eronat de corticoterapie administrată topic, cu multipli factori de risc datorită profesiei și descurajată complet, ne descrie experiența ei în felul următor:

,,Nu a trecut mult timp de cind am ajuns pentru prima oară în clinica D-lui profesor doctor Munteanu unde am descoperit medici dedicați în totalitate pentru rezolvarea problemelor pacienților cu deficit de vedere. Am rămas profund surprinsă de aparatura medicală de ultimă generatie, calmul, profesionalismul  și medicamentația în sindromul de ochi uscat. Cu diagnosticul avut, am simțit ințepături profunde, arsuri , lăcrimare excesivă, ochiul nesuportând lumina și fiind tot timpul inflamat.

Nu a fost ușor dar cu o medicamentație potrivită și eficientă, speranța de a îmi reveni vederea normală nu a întîrziat să apară. Tratamentul IPL a fost de un real succes încă din prima ședință și, nu am mai depins de antiinflamatoare. Au fost doar patru ședințe din care ochiul meu a revenit la normal în totalitate. Procedura tratamentului a fost ușoară fără a cauza dureri sau deficit de vedere în timpul intervenției cu lumina intens pulsată la ochi.

Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru mine șdeabia aștept revenirea în această clinică unde respectul pentru pacienți primează și dăruința fiecărei speranțe de a revedea pe cei dragi se transformă în realitate numai cu ajutorul vostru.”

Concluzii

Tratamentul cu lumină intens pulsată și-a demonstrat până în prezent eficacitatea în cadrul sindromului de ochi uscat, dar și ca și tratament pentru afecțiuni palpebrale precum chalazionul sau blefarita cu Demodex. Cu trecerea timpului, ca și specialiști, suntem tot mai încrezători în efectele acestui tratament. 

Descoperiți mai multe informații valoroase despre oftalmologie și sănătatea ochilor vizionând materialele realizate de experți în domeniu de pe canalul nostru de YouTube.

Dr. Pac Cristina Patricia

Medic specialist oftalmolog

De 30 de ani alături de pacienții noștri!

Fiecare pacient, fiecare diagnostic ne-a adus tot mai aproape de performanță! Echipa medicală, atent coordonată de Prof. Dr. Munteanu, este mândră să ofere cele mai bune servicii oftalmologice.

Dr. Munteanu