Clinica Oftalmologica Dr. Munteanu

Chirurgia cataractei. Continuarea seriei de evenimente internaționale dedicate inovațiilor oftalmologice

În perioada 17-19 Noiembrie 2023 s-a desfășurat la Timișoara, sub patronajul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, manifestarea științifică internațională „Curs practic de chirurgie a cataractei și complicațiilor acesteia”.

Chirurgia oculară: Curs practic de chirurgie a cataractei si complicațiilor acesteia

Chirurgie cataracta la Centrul Oftalmologic Prof. Munteanu

Coordonatorii și invitații cursului practic de chirurgie a cataractei

Cei doi coordonatori ai cursului, dl. Prof. Univ. Dr. Mihnea Munteanu, Șeful Disciplinei de Oftalmologie din cadrul UMF „Victor Babeș” Timișoara și dl. Prof. Univ. Dr. Horia Stanca de la UMF „Carol Davilă” București, împreună cu invitați din Germania (Prof. Univ. Dr. Ramin Khoramnia și Prof. Univ. Dr. Gabor Scharioth), Italia (Prof. Univ. Dr. Francesco Boscia) și Elveția (Prof. Univ. Dr. Franz Fankhauser) au conferențiat despre cele mai noi tendințe în tratamentul chirurgical al cataractei și despre metode moderne de sutură corneană în chirurgia oculară.

Atât coordonatorii evenimentul, cât și invitații acestora, încă de la începuturile carierei, s-au dedicat diagnosticării și tratării corecte a tuturor pacienților, ținând întotdeauna pasul cu inovațiile din lumea oftalmologiei.

Chirurgie cataracta la Centrul Oftalmologic Prof. Munteanu
Chirurgie cataracta la Centrul Oftalmologic Prof. Munteanu
Chirurgie cataracta la Centrul Oftalmologic Prof. Munteanu

Ținem pasul cu inovațiile în oftalmologie

În cadrul evenimentului, cursanții, deschiși la nou și însetați de cunoaștere, au avut ocazia de a exersa toate tehnicile prezentate, pe microscoape puse la dispoziție de Centrul de Laparoscopie si Microchirurgie „Pius Branzeu” din Timișoara.

Un element de noutate, din cadrul evenimentului inovativ, l-a constituit utilizarea unui simulator chirurgical de tip realitate virtuală (Eyesi Surgical simulator®), care a avut un succes deosebit.

Auditoriul a fost reprezentat îndeosebi de medici tineri, rezidenți și specialiști, care au urmărit cu interes și entuziasm toate secțiunile educative ale acestei manifestări.

Chirurgie cataracta la Centrul Oftalmologic Prof. Munteanu
Chirurgie cataracta la Centrul Oftalmologic Prof. Munteanu

O echipă de peste 10 ani

Cei doi organizatori amintiți mai sus, constituie o echipă deja sudată, de mai bine de 10 ani, de manifestări științifice organizate la Timișoara.

Totodată, această echipă, cu o vastă experiență în domeniul medical și, care de ani de zile, participă în mod activ la diverse congrese naționale și internaționale, are întotdeauna un scop nobil: oferirea de servicii oftalmologice de cea mai înaltă calitate.

Iar proiectele de viitor pe care le au pregătite sunt mai mult decât interesante.

Chirurgie cataracta la Centrul Oftalmologic Prof. Munteanu

Felicitări pentru evenimentul remarcabil în ceea ce privește inovația în chirurgia cataractei și mult succes în promovarea școlii românești de medicină și a educației medicale de calitate!

Descoperiți mai multe informații valoroase despre oftalmologie și sănătatea ochilor vizionând materialele realizate de experți în domeniu de pe canalul nostru de YouTube.

De 30 de ani alături de pacienții noștri!

Fiecare pacient, fiecare diagnostic ne-a adus tot mai aproape de performanță! Echipa medicală, atent coordonată de Prof. Dr. Munteanu, este mândră să ofere cele mai bune servicii oftalmologice.

Dr. Munteanu