Clinica Oftalmologica Dr. Munteanu

Consultul oftalmologic nu inseamana “a-ti schimba ochelarii”

De multe ori pacientii solicita consultatii doar pentru schimbare de ochelari, mai ales cei care deja sunt purtatori de ochelari.

In multe situatii problemele resimtite de pacienti, nu sunt legate doar de schimbarea ochelarilor ci provin din alte boli oculare, care trebuie diagnosticate si tratate din timp.

Faptul ca de-a lungul timpului pacientul si-a tot schimbat ochelarii si fost in regula , nu inseamna ca nu are alte boli oculare sau predispozitii pentru anumite boli, mai ale odata cu trecerea timpului.

La Centrul Oftalmologic Profesor Dr Munteanu, ne dam silinta sa oferim solutii la problemele actuale ale pacientilor dar si sa efectuam un screening pentru alte posibile boli oculare.

Din dorinta de a privii sanatatea oculara a pacientului pe terment lung recomand investigatii oculare complexe. Consider ca este un aspect deosebit de important atat pentru mine ca medic cat si pentru pacient sa dezvoltam o relatie profesionala, prin care pot monitoriza statusul ocular si preveni anumite boli oculare.

1. Elemente consult oftalmologic

Consultul oftalmologic trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele elemente:

  • Examinarea la biomicroscop a polului anterior, exclusive realizata de medic, prin care se evalueaza structurile oculare precum conjunctiva, implicata in frecventele conjunctivite, corneea care poate prezenta de la simple leziuni induse de ochiul ucat pana la modificari structural care pot duce la scaderea ireversibila a vederii, unghiul de filtrarea al ochiului responsabil de cresterile bruste de tensiune intraoculara, aspectul irisului cat si a cristalinului care se oacifiaza cu varsta si duce la aparitia cataractei.
  • Examinarea polului posterior sau al fundului de ochi, cuprinde doua investigatii obligatorii din punctul meu de vedere retinofotografia si tomografia in coerenta optica. Aceste investigatii se realizeaza cu ajutorul luminii si pot fi efectuate tuturor pacientilor, copii adulti, pacienti cu tije metalice, pacemaker, femei gravide. Examinarea fundului de ochi o realizam fara dilatarea pupilei, gratie aparaturii de ultima generatie de care dispunem. Realizam poze, retinofotigrafii, ale interiorului ochiului cu o camera widefild, adica care are un camp larg astfel ca putem vizualiza structura interna a ochiului pana in periferie, fara a dilata pupila, astfel pacientul isi poate relua activitatile uzuale imediat dupa finalizarea consultului. Tomografia in coerenta optica scaneaza peretele ocular strat cu strat si nervul optic, cablul care conduce informatia in creier, timp de cateva secunde si ofera informatii pretioase despre modul cum lumina este receptionata in ochi si condusa la nivelul sistemului nervos central. Cu ajutorul acestor investigatii putem vizualiza si evalua: anomalii congenitale, modificarii de diabet, de degenerescenta maculara, nevi coroidieni , modificari ale vaselor de sange induse de hipertensiunea arteriala, diabet, tulburari de coagulare ale sangelui.

Doresc sa accentuez importanta efectuarii acestor investigatii pentru sanatatea oculara a pacientului si pentru pastrarea acesteia in viitor!

consult oftalmologic, ce cuprinde un consult oftalmologic

2. Ce obtin in urma unui consult oftalmologic la Centrul Oftalmologic Prof. Dr. Munteanu?

  1. Diagnostic si conduita terapeutica corecta
  2. Dosar complet cu investigatiile efectuate, raport medical, prescriptie de ochelari si reteta cu tratamentul recomandat
  3. Optica medicala, in care va puteti achizitiona ochelarii prescrisci, consiliati de cadre specializate.
  4. Medicamente dedicate sanatatii oculare, care se gasesc in exclusivitate in clinica noastra.

Descoperiți mai multe informații valoroase despre oftalmologie și sănătatea ochilor vizionând materialele realizate de experți în domeniu de pe canalul nostru de YouTube.

Sef de Lucrari Dr. Alexandra Preda, PhD

Dr. Alexandra Preda, Medic primar oftalmolog, Sef de Lucrari Disciplina de Oftalmologie – Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” Timisoara, Doctor in stiinte medicale, cu specializare efectuata sub coordonarea Prof. Dr. Munteanu Mihnea, obtinand acreditari europene in urma cursurilor de specializare in domeniu, in Austria, Bulgaria, Slovenia, Turcia.

De 30 de ani alături de pacienții noștri!

Fiecare pacient, fiecare diagnostic ne-a adus tot mai aproape de performanță! Echipa medicală, atent coordonată de Prof. Dr. Munteanu, este mândră să ofere cele mai bune servicii oftalmologice.

Dr. Munteanu