Clinica Oftalmologica Dr. Munteanu

Corectia optica - Nu mai vreau sa port ochelari, ce optiuni am?

Corectia optica ofera solutii eficiente pentru tratarea dioptriilor si problemele de vedere, cum ar fi miopia. Operația miopie reprezinta o opțiune de corectie optica extrem de populara, oferind rezultate excelente pentru pacienti. Indiferent de dioptriile dvs., exista multiple optiuni de corectie optica disponibile, adaptate nevoilor individuale. Indiferent daca alegeti ochelari, lentile de contact sau chirurgia refractiva, beneficiile corectiei optice vor imbunatati semnificativ calitatea vietii dvs.

Deseori pacienti de toate varstele ni se adreseaza cu dorinta de a nu mai purta ochelari. Din fericire, actualmente exista o gama larga de optiuni/proceduri/interventii chirurgicale care pot fi aplicate.

1. Care sunt dezavantajele daca port ochelari?

Pe unii pacienti purtarea ochelarilor de vedere ii împiedică să aibe viață normală în care să practice diferite sporturi sau  să faca fotografii profesionale.

De asemenea, ochelarii pot provoaca oboseală și dureri de cap dacă sunt folositi prea mult timp sau daca toata ziua stati cu ochii in monitorul calculatorului sau la telefon.

Nu numai atât, ochelarii sunt ușor afectati de transpirație, vapori de apă, ploaie și umiditate.

corectia optica ofera solutii eficiente pentru tratarea dioptriilor si problemele de vedere, oftalmologie

2. Ce optiuni am daca vreau sa scap de ochelari?

Pentru a scapa  complet  de ochelarii, trebuie să va întrebati daca doriti sa nu mai purtati ochelari temporar sau pentru totdeauna?

Ce solutie ti se potriveste? Alegerea solitiei potrivite depinde de:

 • Varsta
 • Dioptrii
 • Interventii anterioare
 • Anumiti parametri ocular, cum ar fi grosimea corneei
 1. Dacă vă simțiți confortabil cu ochelarii și doriți doar o pauză din când în când, atunci folosirea lentilelor de contact ca înlocuitor este cea mai ușoară cale. Dar atentie, este nevoie de îngrijire suplimentară cu lentilele de contact, deoarece va ating direct corneea, ceea ce înseamnă că trebuie să le curatati în fiecare zi, să nu le deteriorati, feriti-va de inflamația și abraziunile corneei! Lentilele de contact de zi, pe care le recomand ca si utilizare alternativa a ochelarilor, nu ca o solutie permanenta,
 1. De asemenea exista varianta Lentilelor de contact de noapte, sunt mai dure ca si strcutura, se poarta pe timpul noptii 6 ore minim, creaza un efect de remodelare a corneei si in timpul zilei pacientul vede fara ochelari
 1. Chirurgia refractiva, laser. Pentru acest tip de interventii este necesar un plan de tratament, alcatuit din mai multe investigatii si in functie de concluziile obtinute se stabileste daca pacientul este candiddat bun pentru tipul acesta de interventie, ce tip de procedura laser se poate utiliza si la ce rezultate ne putem astepta.
 1. Lentile de contact intraoculare, se recomanda pacientilor tineri intre 20-40 de ani care au vicii de refractie foarte mari, care nu pot fi corectate cu interventiile laser, sau pacienti care nu doresc interventiile laser. Implica utilizarea unei lentil de contact speciale, care se implanteaza intraocular in spatele irisului. In jurul varstei de 40 de ani trebuie indepartata din ochi si evaluate alte optiuni de corectie a dioptriilor
 2. Implantele de cristalin. In functie de nevoile pacientului se selecteaza cea mai buna varianta de implant de cristalin. Exista implante de cristalin monofocale, trifocale sau EDOF.
 • Implantele monofocale simple sau torice, corecteaza vederea la distanta , dar la aproape necesita ochelari.
 • Implantele multifocale ofera independenta de ochelari atat la distanta, cat si intermediar si aproape.
 • Implantele EDOF asigura o vedere optima la distanta si intermediar, si reprezinta o optiune foarte buna pentru pacientii care care au in istoric interventii de chirurgie refractiva.

Orice interventie chirugicala are argumente pro si contra, posibile complicatii, de aceea este foarte important sa se efectueze un consult comple si detaliat pentru a putea allege cea mai buna varianta de tratament in functie de caracteristicile oculare si dorintele pacientiilor.

Descoperiți mai multe informații valoroase despre oftalmologie și sănătatea ochilor vizionând materialele realizate de experți în domeniu de pe canalul nostru de YouTube.

Sef de Lucrari Dr. Alexandra Preda, PhD

Dr. Alexandra Preda, Medic primar oftalmolog, Sef de Lucrari Disciplina de Oftalmologie – Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” Timisoara, Doctor in stiinte medicale, cu specializare efectuata sub coordonarea Prof. Dr. Munteanu Mihnea, obtinand acreditari europene in urma cursurilor de specializare in domeniu, in Austria, Bulgaria, Slovenia, Turcia.

De 30 de ani alături de pacienții noștri!

Fiecare pacient, fiecare diagnostic ne-a adus tot mai aproape de performanță! Echipa medicală, atent coordonată de Prof. Dr. Munteanu, este mândră să ofere cele mai bune servicii oftalmologice.

Dr. Munteanu