Clinica Oftalmologica Dr. Munteanu

Congresul Internaţional al Societăţii de Contactologie

Sindromul de ochi uscat, lentilele de contact sclerale şi miopia

Congresul Internaţional al Societăţii de Contactologie a fost organizat anul acest în Instanbul, Turcia, în perioada 26-27 aprilie 2024. Doctor Mocanu Valeria a fost unul dintre participanți. 

Programul științific a inclus teme precum sindromul de ochi uscat, lentile de contact sclerale și miopia.

Congresul Internațional al Societății de Contactologie_Oftalmologie Timișoara

Lentilele DIMS

Miopia este subiectul a numeroase cercetări internaționale, îndreptate spre înțelegerea dezvoltării acestei afecțiuni și a modului în care o putem preveni sau încetini.

Literatura de specialitate menţionează că ȋn prezent, la nivel mondial, 30% din populaţie suferă de miopie, cu estimarea ca ȋn anul 2050 va fi atins pragul de 50%. 

Studiile clinice au raportat rezultate excepţionale ȋn cazul pacienţilor care au beneficiat de lentile de ochelari cu tehnica DIMS (Defocus Incorporated Multiple Segments) Miyosmart, Hoya.

Congresul Internațional al Societății de Contactologie_Profesor Doctor Munteanu

Lentila DIMS este o lentilă de ochelari cu o zonă optică centrală (diametru de 9 mm) pentru corectarea erorilor de refracție la distanță și o zonă focală multiplă inelară cu segmente multiple (diametru de 33 mm) cu o putere relativă pozitivă (+3,50 D) Acest design DIMS oferă vedere clară la toate distanțele si este un aliat de ȋncredere ȋn lupta ȋmpotriva miopiei.

Purtarea zilnică a lentilelor DIMS a încetinit semnificativ progresia miopiei și alungirea axială la școlarii miopi, în comparație cu purtarea lentilelor monofocale.

In cadrul Centrului Oftalmologic Prof. Munteanu regăsiţi lentilele Miyosmart, Hoya cât şi ȋntregul pachet de investigaţii oftalmologice necesare managementului miopiei.

Oftalmologie Timisoara - Doctor oftalmolog Timisoara - Asist. Univ. Dr. Valeria Mocanu, Medic primar oftalmolog, Oftalmologie Timisoara

Dr. Mocanu Valeria

Medic primar oftalmolog Şef de lucrări - Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş Timişoara

De 30 de ani alături de pacienții noștri!

Fiecare pacient, fiecare diagnostic ne-a adus tot mai aproape de performanță! Echipa medicală, atent coordonată de Prof. Dr. Munteanu, este mândră să ofere cele mai bune servicii oftalmologice.

Dr. Munteanu