Clinica Oftalmologica Dr. Munteanu

Pregătirea pacientului în clinică pentru operația de cataractă

Introducere

În cadrul Centrului Oftalmologic Prof. Dr. Munteanu, operația de cataractă se efectuează după cele mai moderne tehnici și cu cele mai performante aparate existente în lume la ora actuală. Acest lucru, combinat cu o vastă experiență a chirurgilor noștri, face ca intervenția chirurgicală să fie extrem de ușoară pentru pacienți.

1. Pregătirea preoperatorie a pacientului

Intervenția pentru cataractă, cu implant de cristalin artificial, nu durează mult în clinica noastră: aproximativ 10 minute. Dar înainte de operație, pacientul necesită o pregătire riguroasă.

În cabinetul nostru, pacientul primește consimțământul care va fi semnat în două exemplare, unul pentru pacient și unul care va rămâne în clinica noastră. Se efectuează verificarea tensiunii intraoculare preoperatorii, iar apoi pacientul este pregătit pentru intervenția chirurgicală.

2. Procedura operației pentru cataractă

În sala de operații, pacientul este așezat culcat, pe spate, asigurându-i-se o poziție confortabilă. Se efectuează toaleta locală și curățarea pleoapelor și a împrejurimilor ochiului cu betadină, după care fața este acoperită cu un câmp steril, lăsând acces doar ochiului care va fi operat.

Cu anestezia locală, pacientul este conștient pe masa de operație. În timpul intervenției, pacientul poate vedea lumina microscopului și poate simți că se lucrează în jurul ochiului, însă nu resimte durere. Operația în sine este o procedură rapidă și precisă, desfășurându-se sub atenta supraveghere a chirurgului oftalmolog.

După operație, pacientul rămâne în sala postoperator pentru câteva minute înainte de a fi eliberat.

3. Recuperarea și monitorizarea postoperatorie

Pacientul pleacă din sala de operație cu un pansament steril pe ochiul operat, pansament pe care nu îl înlătură până când vine la control, a doua zi dimineața. Este esențial ca pacientul să urmeze cu strictețe instrucțiunile postoperatorii pentru evitarea complicațiilor.

Concluzie

Operația de cataractă la Centrul Oftalmologic Prof. Dr. Munteanu este mai mult decât o simplă intervenție medicală; este o experiență sigură și eficientă, menită să restabilească claritatea vederii și să îmbunătățească calitatea vieții pacienților. Cu o echipă dedicată de profesioniști în oftalmologie și cu tehnologie de vârf, ne străduim să oferim cel mai înalt standard de îngrijire oftalmologică.

Descoperiți mai multe informații valoroase despre oftalmologie și sănătatea ochilor vizionând materialele realizate de experți în domeniu de pe canalul nostru de YouTube.

Operatia de cataracta la Centrul oftalmologic Prof. Dr. Munteanu - Ella Gusu, asistent medical

Ella Gusu

Asistent medical coordonator de bloc operator în cadrul Centrului Oftalmologic Prof. Dr. Munteanu, Timișoara

De 30 de ani alături de pacienții noștri!

Fiecare pacient, fiecare diagnostic ne-a adus tot mai aproape de performanță! Echipa medicală, atent coordonată de Prof. Dr. Munteanu, este mândră să ofere cele mai bune servicii oftalmologice.

Dr. Munteanu