Clinica Oftalmologica Dr. Munteanu

Chirurgia cataractei si implantele premium

Descoperă beneficiile chirurgiei cataractei și ale implantelelor intraoculare premium (IOL). Articolul nostru te ghidează prin avantajele inovatoare ale implantelor intraoculare premium si cum iti pot reda acestea calitatea vederii tale și îmbunătăți acuitatea vizuală. 

1. Care este diferența dintre chirurgia tradițională a cataractei și chirurgia cataractei cu lentile intraoculare premium (IOL)?

Operația tradițională de cataractă presupune îndepărtarea cristalinului opacifiat și înlocuirea acestuia cu o lentilă intraoculară monofocală care asigură o vedere clară la distanță, pentru vederea intermediară și cea de aproape fiind necesară purtarea unei perechi de ochelari.

Operația de cataractă cu implant premium presupune implantarea unor lentile care pot oferi vedere clară la distanțe multiple. Tehnic vorbind, intervenția chirurgicală cu implantarea unei lentile premium necesită o vastă experiență și atenție sporită încă de la primele gesturi chirurgicale până la finalul intervenției.   

2. Cum îmbunătățesc IOL-urile premium vederea în comparație cu IOL-urile standard utilizate în chirurgia tradițională a cataractei?

Implantele premium, spre deosebire de implantele standard monofocale utilizate în chirurgia tradițională a cataractei, îmbunătățesc vederea oferind o gamă mai largă de focalizare sau corectând alte probleme vizuale. De exemplu, implantele multifocale pot oferi o vedere clară la distanțe apropiate, intermediare și îndepărtate,fără necesitatea purtării unui ochelar postoperator, în timp ce implantele torice pot corecta astigmatismul. Pe de altă parte, implantele ICL se poziționează în fața cristalinului natural, corectând încă de la 20-30 de ani dioptrii mari, în cazurile în care chirurgia refractivă nu reprezintă o opțiune.

Chirurgia cataractei si implantele premium, oftalmologie

3. Cine este un candidat bun pentru IOL premium și cum pot determina dacă acestea sunt potrivite pentru mine?

Printre candidații buni pentru implantele premium se numără cei care doresc să își reducă dependența de ochelari sau lentile de contact după o operație de cataractă, precum și cei cu alte probleme de vedere care nu pot fi rezolvate prin purtarea unui ochelar, de exemplu dioptriile mari sau diferențele mari de dioptrii între ochi. Pentru a determina dacă acestea sunt potrivite pentru dumneavoastră, medicul oftalmolog va efectua un examen amănunțit și va discuta obiectivele și așteptările dumneavoastră.

4. Există riscuri sau complicații asociate cu operația de cataractă cu IOL-uri premium de care sa fiu conștient?

Ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, există riscuri și complicații potențiale asociate cu operația de cataractă cu IOL premium, cum ar fi infecții sau inflamații. În plus, unii pacienți pot sesiza halouri în jurul surselor de lumină sau diverse fotopsii, toate temporare, după o intervenție chirurgicală cu anumite tipuri de IOL premium. Însă medicul dumneavoastră oftalmolog va discuta cu dumneavoastră riscurile și beneficiile fiecărui tip de IOL înainte de operație, de asemenea și o informare scrisă este disponibilă și necesară.

Descoperiți mai multe informații valoroase despre oftalmologie și sănătatea ochilor vizionând materialele realizate de experți în domeniu de pe canalul nostru de YouTube.

Oftalmologie Timisoara - Doctor oftalmolog Timisoara - Dr. Cristina Pac, Medic specialist oftalmologie

Dr. Cristina Pac

Medic specialist oftalmologie, cu specializare efectuata sub coordonarea Prof. Dr. Mihnea Munteanu, doctorand la UMF Victor Babes Timisoara.

De 30 de ani alături de pacienții noștri!

Fiecare pacient, fiecare diagnostic ne-a adus tot mai aproape de performanță! Echipa medicală, atent coordonată de Prof. Dr. Munteanu, este mândră să ofere cele mai bune servicii oftalmologice.

Dr. Munteanu