Reprezintă cea mai frecventă tumoră malignă intraoculară primară la adulți. Este în principal coroidian (85%), de corp ciliar (5–8%) sau iris (3–5%).                                          

28-37% din melanoamele uveale nu sunt diagnosticate de la prima investigatie, si pot să  nu fie insotite de nici un simptom!                          

Aspectul este de masă tumorală supraelevată, pigmentată uniform/neuniform, cu modificari vasculare, +/- complicații locale (dezlipire de retină, hemoragii, pliuri corioretiniene).

De aceea este esential ca la fiecare consultatie sa se efectueze retinografie si ecografie oculară  pentru a exclude prezenta unei tumori intraoculare. Apoi, angiofluorografia este obligatorie, de elecție, în diferențierea între nevul (benign) și melanomul coroidian (malign).

Este necesară o abordare diagnostică complexă, în cadrul căreia se stabilește grosimea, diametrul bazei, localizarea exactă și tipul tumorii pentru alegerea abordării terapeutice optime:  

  • Termoterapia transpupilara (TTT) – disponibila in curand in clinica noastra
  • Protonoterapia
  • Brahiterapia                                                               
  • Radioterapia stereotactica – CyberKnife.

Prof. univ. Dr. M. Munteanu, MD PhD FEBO

De 28 de ani alături de pacienții noștri!

Fiecare pacient, fiecare diagnostic ne-a adus tot mai aproape de performanță! Echipa medicală, atent coordonată de Prof. Dr. Munteanu, este mândră să ofere cele mai bune servicii oftalmologice.

Dr. Munteanu

Contact

Primul pas spre o vedere mai bună

Adresa

Bld. 3 August 1919, nr. 2, Timișoara (Fostul Cinematograf Apollo)

Formular contact

Clinica contact@profmunteanu.ro| 0256 496 336
Centru Optic optica.munteanu@gmail.com| 0256 496 802

Trimite